Diner aan land

Diner aan land tijdens de YogaCruise

Voor de afwisseling van de diners aan boord, ga je twee keer per week in een van de gezellige restaurantjes in de baaitjes of vissersplaatsjes aan land eten. Deze diners zijn niet inbegrepen en zijn voor eigen rekening. Afhankelijk van je plannen, zijn de kosten voor een diner aan land  circa tussen de  € 10,- en zo gek je het wil maken, per persoon.

Je kan er voor kiezen om met alle Yogacruisers te gaan eten of misschien vind je het een keer leuk om alleen te gaan. Je bent daar helemaal vrij in.

Echte aanraders zijn: Mythos Restaurant op Symi. Dit restaurant noemen ze het Terrrace restaurant en zit aan de linkerkant van de haven wanneer je Simi binnen vaart. Je hebt hier een waanzinnig uitzicht op de haven. Voor 29 euro krijg je kleine gerechtjes, totdat jij Stop zegt (meestal ongeveer 12 gerechtjes die je met z’n tweëen deelt). Er is nog een restaurant waar je voor 25 euro onbeperkt Griekse gerechten kunt eten. Dit restaurant heet Pantelis. Je zit hier direct aan de haven. Leuke bediening en heerlijke gerechten voor een prima prijs. In de haven van Simi op de hoek zit een Gyroszaakje waar ze heerlijke broodjes voor een paar euro verkopen, ook lekker!

Wil je echt typisch Grieks eten dan kan je naar Volos, dit restaurant zit na de scheepswerf op het puntje van Simi met een geweldig uitzicht op de haven.

Selimiye

In Selimiye zit het Aurora restaurant, gerund door een Zweedse vrouw met haar excentrieke Turkse man. Ze serveren heerlijke kleine hapjes als voorgerecht, maar die je ook als tapas kan delen met z’n allen. Ik geef altijd het advies om eerst de voorgerechten te bestellen en daarna pas de hoofdgerechten, want meestal heb je hier al genoeg aan. Dit restaurant is net iets duurder, dan de lokale restaurantjes, maar dan krijg je wel speciale gerechten en de setting is erg romantisch.

Datca

Een van de aanraders in de haven Datca is Kaptan’s place, een heerlijk visrestaurant gerund door een lieve familie. Elke dag verse vis en een gezellig uitzicht op de haven.  Aan de andere kant van de haven van Datca zijn veel restaurantjes aan het strand te vinden, zoals de City Inn. Lekker eten met je voeten in het zand.

Koffie

When you are in Greece, act like the Greece. En drink dus koude koffie. Op Simi kan je bijna overal de beroemde frappé’s bestellen. In Selimiye serveren ze heerlijke koffie bij Paprika. En in Datca kan je bij alle tentjes aan de haven een goede kop koffie krijgen.

Nog even voor de goede orde, dit zijn slechts een aantal tips! Het zijn restaurants waar wij zelf goede ervaringen mee hebben, maar wij staan natuurlijk niet garant voor de kwaliteit van deze restaurants. Het barst van de leuke restaurantjes en jullie kunnen zelf doen wat jullie willen uiteraard!

yoga vakantie in Griekenland en Turkije inclusief vliegtickets
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.