Yogavakantie

De yogavakantie

Yoga en zeilen, dat is de kern van deze yoga retreat. De verstilling van de yoga, in combinatie met de stilte, als de motor van het schip uitgaat. De wind in de zeilen, die de voortstuwing overneemt.

Naast de twee yogalessen is er op zo’n dag natuurlijk nog een heel ander leven. Lees dat mooie boek, dat al maanden op je wacht.
Staar voor je uit naar helemaal niets, zo lang je zou willen. Of val in een diepe slaap en word pas wakker, als de sailing chef een heerlijke gezonde snack onder je neus houdt.

Verlenging aan land

Na de yogavakantie nog een paar dagen of langer verblijven aan land, in Griekenland of Turkije? Geen probleem, mail ons je wensen
en wij sturen je onze meest bijzondere aanbevelingen toe, met of zonder yoga.

Beleef de droom yogavakantie van je leven!

yogavakantie zonder yoga ervaring

Wie gaan er mee?

Deze yogavakantie is voor levensgenieters, voor mensen die van bewegen houden, van lachen, dansen, een goed gesprek of juist van intense stilte.

Wel ervaring, geen ervaring. Deze yogavakantie is voor mensen, die willen leren van elkaar.

Met een knipoog en een goed glas wijn.

Unieke yogavakantie in Griekenland op een zeilschip

Wie geeft les?

Onder begeleiding van onze gezellige yogadocenten, met kennis van zaken en een luisterend oor.

Ze geven speelse lessen, soms uitdagend maar nooit grensoverschrijdend.

Voor zowel de beginner, als de yogi’s met meer ervaring.

yogavakantie met yoga op bijzondere plekken

Wat voor soort yoga?

De yogalessen in de ochtend zijn meestal wat pittiger, even lekker wakker worden met een Vinyasa les, daarna een verkoelende duik in het kristalheldere water.

In de middag doen we het rustiger aan, een yin les, mindfulness of een meditatie. Als het weer het toelaat op het grote voordek van het schip zelf. Anders weet de kapitein altijd wel een schaduwrijk plekje te vinden.

yogavakantie op klassiek zeilschip

Zeilschepen

Het zeilschip waar je tijdens de yogavakantie mee op pad gaat is groot en comfortabel. Op het achterdek bevindt zich een heerlijke lounge bank, waar het goed chillen is. Op het voordek is voor iedereen een zonnebed beschikbaar.

De zon even zat? De bemanning rolt een schaduwtentje uit de giek voor je uit. Het zonnebed wordt ook gebruikt om ’s avonds onder de sterrenhemel te slapen. Of kruip gewoon lekker in je comfortabele hut.

yogavakantie met RYT, registered yoga teachers

Waar ga je zeilen?

We zeilen in een van de mooiste zeilgebieden ter wereld. De blauwe vergezichten zijn spectaculair en uniek en hebben de bijnaam de Blue Cruise. Onder de rook en bescherming van het schiereiland Datca en het best bewaarde geheim van Griekenland, het eiland Symi. Wel een stabiele wind om te zeilen, geen golfopbouw. De wind wordt om 10 uur in de ochtend aangezet door de Griekse goden, die haar rond zessen weer uitdraaien.

yogavakantie in Griekenland

Meer dan yoga!

Naast de yogalessen, die je uiteraard niet perse allemaal hoeft te volgen, kan je gebruik maken van onze SUPS, kano’s, onze dinghy (bijboot), die je naar de kant brengt, wanneer we in een baai liggen. Of huur een scooter om het eiland te verkennen. Ga waterskiën, jetskiën of wakeboarden, maak een stiltewandeling of beklim een berg. Er is uiteraard wifi aan boord en je kan overal en te allen tijde je telefoon, laptop of tablet opladen.

yoga op het dak van een Grieks kerkje

Culinaire ontdekkingsreis

Vakantie vieren op een van onze schepen is niet alleen yoga en zeilen, het is ook een culinaire verwennerij. Onze sailing chefs toveren de ene na de andere verantwoorde, maar vooral heerlijke lekkernij uit hun hoge hoed.
De producten die worden gebruikt, komen uit de buurt, niet zelden uit de achtertuin van de bemanning, zijn biologisch, seizoensgebonden en op een duurzame manier geproduceerd.

yogavakantie met culinaire lekkernijen

Dieet wensen

Heb je speciale dieetwensen? Overal wordt rekening mee gehouden, vegetarisch of veganistisch, geen probleem. Gluten- of lactosevrij, een allergie of vind je iets gewoon niet lekker, you name it!

Laat dit van tevoren even weten. Onze honderdduizend-sterren sailing chef is reuze creatief en houdt rekening met jouw wensen.

yoga vakantie op een zeilschip

Duurzaam

Tijdens onze yogareizen proberen we zo duurzaam mogelijk en met respect voor de natuur vakantie te vieren. Al het organische materiaal wordt aan de geitjes en ezels gevoerd.

We gebruiken zo min mogelijk plastic en onze energie wordt opgewekt met zonnepanelen.

Kortom: Yoga, zon, zee, zen en zinvol bezig zijn.

yogavakantie voor mannen

Single reizen

Ongeveer negentig procent van alle yogacruisers komt individueel.

De deelnemers leren elkaar op Schiphol kennen. Of hebben al carpool afspraken gemaakt via de groepsapp, die wij voorafgaand aan de yogavakantie aanmaken. Kletsen alvast wat in onze transferbus en vormen al een groep voor ze één voet aan boord hebben gezet.

single reizen met yoga

Yogacruisereünie

Laagdrempelig zijn onze yoga retreats. Je maakt meteen contact. Je zit immers aan dezelfde eettafel, bij de borrel wordt er gezellig gebabbeld en samen slaap je op het dek onder de sterren. Yoga is wat jullie gemeenschappelijk hebben, jullie delen een lach, misschien soms een traan. Vriendschappen voor het leven ontstaan. Niet verwonderlijk, dat er na de yogacruise de nodige reünies en etentjes worden georganiseerd.

yoga retreat op een zeilschip

Voldoende privacy

Persoonlijke aandacht staat bij de yogadocenten hoog in het vaandel. Zit je met een vraagstuk, blijf er niet mee zitten. Liever in je eigen cocon blijven? Onze schepen zijn ruim genoeg om je eigen privé plekje te vinden aan boord. Elke dag zeil je twee keer naar een nieuwe locatie. En bij elke stop, heb je de mogelijkheid om aan land te gaan, bijvoorbeeld voor een wandeling. Of om even lekker je hoofd leeg te maken, met een rondje hardlopen.

Yogavakantie alleen, met z’n twee of met z’n allen!

Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.