Duurzaam reizen

Duurzaam reizen

Yogareizen probeert al haar retraites zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Biologische voeding van plaatselijke boeren en soms zelfs uit de tuin van familieleden van de bemanning. De olijfolie die gebruikt wordt in de gerechten komt uit de olijfoogst van de ouders van de sailing chef. De sinaasappelen en mandarijnen uit de boomgaard van de kapitein.

Biologische & lokale seizoensproducten

Alle producten komen uiteraard uit het seizoen. Nu hebben we wel het geluk dat het seizoen in ons gedeelte van de Middellandse zee nogal lang duurt. Eenmaal groentes en fruit geproefd, die hier onbespoten in de zon gerijpt zijn, staat garant voor teleurstelling, als je thuis je tanden weer in bijvoorbeeld een tomaat zet.

Plastic free life

Het afval wordt gescheiden, alles wat organisch is aan de geitjes en de ezels – die we tijdens de zeilcruise zeker tegenkomen – gevoerd. Iedereen krijgt zijn eigen waterfles, zodat we geen plastic flessen hoeven te gebruiken.

Zonne-energie

De zonnepanelen aan boord wekken onze groene stroom op, waar de koelkasten op draaien. Hier worden ook de telefoons mee opgeladen. We verlangen uiteraard van onze gasten, dat ze zuinig zijn met water, er is weliswaar meer dan voldoende aan boord, maar uitgebreid douchen hoort niet echt bij het bootleven.

Blauwe vlag

Alle havens en stranden die we aandoen zijn in het bezit van een blauwe vlag. Het milieu keurmerk dat wordt toegekend door een internationale jury van de Foundation for Environment Education (FEE). Dit betekent dat het zwemwater enorm schoon is en de havens en stranden voldoen aan uiterst strenge waterkwaliteitseisen. Dit willen we uiteraard ook graag zo houden

Elektrisch varen

Uiteraard moeten we tijdens het afmeren de motor gebruiken. Onze schepen zijn te groot om op de zeilen af te meren. ZonnigZeilen, het moederbedrijf van de Yogacruise, is druk aan het werk om in 2020 het eerst charterschip in de Middellandse zee te presenteren dat helemaal elektrisch vaart.

duurzaam reizen yoga retreat
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.