Yoga

Yoga

Onze yoga reizen zijn meer dan yoga alleen! Voel en ervaar het gevoel van totale vrijheid.
Geef je over en laat je heerlijk verwennen. Geen to-do lijstjes, boodschappen of andere onnozele kopzorgen.

Gun jezelf even helemaal niets!

Even helemaal niets, behalve gezellig kletsen, dansen, plonzen in de azuurblauwe zee en lekker met je lijf bezig zijn.
Geniet ervan dat je deze reis aan jezelf cadeau hebt gedaan. Doe inspiratie op en stap ontspannen en opgeladen weer het vliegtuig in.

Geef jezelf de reis van je leven cadeau!

yoga retreat op zeilschip in Griekenland

Kleinschalige groepen

De yogalessen tijdens onze yogavakanties zijn toegankelijk voor iedereen, die kennis wil maken met yoga en voor diegene met meer ervaring, die verdieping zoeken.

We houden de groepen kleinschalig met een maximum van 12​ personen​. Dit zorgt ervoor​,​ dat er voor alle deelnemers voldoende tijd en aandacht is.
​De yogadocenten zullen je begeleiden bij het uitvoeren van de verschillende yogahoudingen.

yoga retreat kleinschalig in Griekenland

Op onze yoga retreats gaat​ het​ er niet om dat je een houding ​”picture perfect​” uitvoert. Kijk​ niet naar je buurman/ buurvrouw. Ieder lichaam is anders​. Jij bepaalt je eigen grenzen.
De ​yogadocent helpt je hierbij en geeft de optie​s aan​, misschien​ voor meer uitdaging of een krachtige houding​. Of juist om te ontspannen en ​je gedachten te kalmeren. Natuurlijk kijken ze mee,​ zodat je geen blessures oploopt.
Het allerbelangrijkst is dat jij je lekker voelt!
Het is tenslotte vakantie.

yoga retreat met mannen

​Yoga voor iedereen

De term yoga is nogal breed. ​Op onze yoga reizen worden​ dan ook​ vele verschillende soorten yoga gegeven. We houden ons niet aan 1 vorm van yoga, sowieso worden de lessen aangepast op het yoga niveau van de deelnemers.

Over het algemeen zijn de lessen in de ochtend wat sportiever en wordt er in de middag een rustige yogales gegeven.

yoga retreat op een zeilschip

Afhankelijk van de yogadocent, kunnen voor de “sportieve” les de volgende yogavormen aan bod komen, of een mix van de volgende yogastijlen:
Vinyasa Flow
Hatha yoga
Dru-yoga
Easy Flow
Power yoga
Ashtanga yoga
Iyengar yoga
Acro yoga

yogavakantie in Griekenland

De yogavakantie start met een serie van basishoudingen, die gedurende de week worden uitgebreid. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers. En er is voldoende ruimte voor techniek en verdieping.

Bij de wat rustigere “relaxte” lessen  in de middag​,​ wordt er meestal gekozen voor een van de volgende yogastijlen: Yin yoga, Yoga Nidra,  Kundalini yoga, restoratieve yoga, een meditatie
of een les mindfulness.

yoga retreat met yin yoga

Meestal worden er in de relaxte yogales oefeningen uit de Yin yoga gedaan. Yin is een rustige yogavorm, meestal zit​ of lig je op je mat. De houdingen worden voor langere tijd vast gehouden, gemiddeld 4 minuten.

De ​​asana’s (houdingen) zorgen ervoor​,​ dat​ ​je bindweefsel langzaam wordt ​op​gerekt. Je bindweefsel wordt gehydrateerd en je gewrichten blijven soepel​. Er ontstaat meer ruimte in je lichaam. Eind van de week merk je verschil in je flexibiliteit.

yoga retreat met een wijntje

Gun jezelf dit cadeau

Het motto tijdens onze yogareizen is: “Alles kan, niets moet!”

Jij bepaalt dus zelf hoe jouw yogavakantie er uitziet.  Een les overslaan mag natuurlijk altijd​, voel je tot niets verplicht.​

Deze vrije tijd doe je aan jezelf cadeau.
Geniet er van!
Het is jouw reis.

yogavakantie in Griekenland
yoga retreat in griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.