Yoga retreat

Yoga retreat aan boord van een klassiek zeilschip

Een yoga retreat op een 20 meter lang houten zeiljacht. Yoga, zon, zee, zen en zeilen. Het schip vormt dus eigenlijk het retreat, dat je al zeilend meeneemt om de met historie doorspekte omgeving te ontdekken. Hier zeilden duizenden jaren geleden de Phoeniciërs, de Doriërs  en de Lyciërs. Hun aanwezigheid is in het landschap gekerfd en nog steeds zichtbaar.

Verdwalen in de voetsporen van Odysseus

Odysseus verdwaalde op deze plek, hier ontsnapte hij aan de Sirenen, de half godinnen met het lichaam van een vogel en het hoofd van een vrouw. Hier denk je aan tijdens de yogalessen in de middag, die soms plaats vinden op het voordek. Rustige lessen, mindful op het kabbelen van de golven. Je hoort de klanken van de zanger Orpheus, die het gevaar van de Sirenen inzag en hen met zijn gezang overstemde.

yoga retreat in Griekenland

Serene yogaplekken

Het retreat is veelzijdig, yogalessen in de natuur, in verlaten baaitjes, die alleen per schip te bereiken zijn. Yoga onder de heart shaped tree. In de zeven jaar, dat dit zeilende retreat bestaat, zijn er door de bemanning waanzinnige plekken ontdekt. Serene en rustgevende locaties, altijd uitkijkend over de intens blauwe zee, maar toch elke dag weer anders.

Perfecte combi

Yoga en zeilen, de ideale combinatie. In de ochtend staat er eerst wat fruit en yoghurt voor je klaar. Yoga op een lege maag is geen goed plan. Na de enerverende ochtendles volgt het echte ontbijt. Biologisch, organisch, vers en vooral lekker.

Gun jezelf een unieke yoga retreat

Yoga op het dek van een kerkje

Na de verkwikkende yogales en het weldadige, maar gezonde ontbijt worden de zeilen gehesen en koers gezet naar onbekende oorden. Onbekend… voor jou tenminste. De bemanning kent het gebied op zijn duimpje, zeilt het schip door het azuur blauwe water en weet waar de mooiste schaduwrijke yogaplekjes zijn. Yoga op het dak van een middeleeuws kerkje, why not!

SUP yoga

SUP yoga in kleine groepjes. Plons, maakt niet uit. Klim op je board en begin opnieuw. We zijn niet het soort serieuze retreat, waar niets mag. Yoga met een wijntje en soms een dansje.

Al zeilend op ontdekkingsreis

De wisselwerking tussen de Griekse eilanden en de Turkse kust met haar eeuwenoude historie maakt de yogacruise zo bijzonder.
De wat rustigere yin les in de middag, in onze thuishaven Datca gegeven in een amfitheater, waar vroeger de werken van Homerus werden opgevoerd. We zeilen veilig onder de rook van het schiereiland, wel een goede zeilwind en geen hoge golven.

Skinny dippen?

De avond valt. De vuurrode zon zakt langzaam in het helblauwe water. Het zwemwater is heerlijk. Tijd voor een nachtelijk zwempartij? Een muziekje, een dansje, een wijntje? Hoor je in de verte de Sirenen zingen? Wie wil hier niet verdwalen…

yogavakantie op een zeilschip in Griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.