Waar ga je zeilen?

NIEUW ZEILGEBIED!  Griekeland – Ionische eilanden – opstaphaven Lefkas

Keuzes, keuzes, waar ga jij zeilen dit jaar?

Smaragdgroene eilanden

Vanaf 2020 heb je de keus uit twee verschillende zeilgebieden. Zeilen in de Ionische zee van Griekenland of rondom het Griekse eiland Symi met de Turkse Rivièra als opstap. Ga je voor de Yoga & Zeilen Deluxe cruise in Griekenland, dan zeil je in een van de mooiste zeilgebieden ter wereld, de Ionische archipel!

Ontdek het land van Homerus en Odysseus. De kapitein neemt je mee op ontdekkingsreis langs de smaragdgroene eilanden, die tussen Lefkas in het noorden en Zakynthos in het zuiden liggen, terwijl de sailing chef je een culinaire reis laat beleven.  

50 Tinten turquoise

Denk aan eindeloze zandstranden, een zee met 50 tinten turquoise, steile witte kliffen, slaperige dorpjes in de pasteltinten zalm roze en zacht geel, maar ook aan bruisende steden met Italiaanse flair, typisch Griekse taverna’s waar je kan smullen van overheerlijke mezes, dramatische landschappen, veel watersporten, baaitjes waar je alleen per boot kan komen, een altijd lachende Griekse bevolking en een overvloed aan cultuur en geschiedenis.

Ontspan, leun achterover en laat je verrassen door deze betoverende eilanden 

Elke dag yoga op een ander eiland

De ideale weersomstandigheden vind je hier. In de Ionische archipel is er voor iedereen wel een eiland te vinden om impel stimpel stapelverliefd op te worden. De eilanden en haventjes zijn perfect te bezeilen. Elke dag zijn de yogalessen dan ook op een ander eiland:  KefaloniaIthakaMeganisiKastos, Kalamos, Zakynthos en Lefkada.

De opstaphaven is Lefkas of Nidri, respectievelijk 20 of 40 minuten vanaf de luchthaven Aktion. Vanaf Amsterdam vlieg je in slechts 2,5 uur naar Preveza. 

Het zeilgebied rondom het Griekse Symi

Kies je als opstap de Turkse Rivièra, dan zeil je voor ongeveer zeventig procent in Griekse wateren. In en rond het Griekse eiland Symi onder de rook van het schiereiland Datca. Wel een goede zeilwind, geen hoge golven. Germaine en Gerard hebben zelf zes jaar lang op de Middellandse zee gewoond, gezeild en gecharterd, dit zeilgebied is zonder twijfel de mooiste en prettigste plek om een yogavakantie door te brengen. Dolfijnen, schildpadden, kristalhelder zwemwater en turquoise blauwe vergezichten.

De Blue Cruise

Hier is het gebied ook naar vernoemd, de Blue Cruise. De hitte van de zon op het azuurblauwe water zorgt voor waterdamp die de hele omgeving dezelfde intens blauwe kleur geeft. In het voor- en naseizoen, als de zon aan kracht inboet – en de eerste yogalessen wat later in de ochtend worden gegeven – maakt dit blauwe fenomeen plaats voor waanzinnige vergezichten. Rhodos, Tilos, Patmos, Kalymnos, Nisyros, na maanden onzichtbaar te zijn geweest, verschijnen ze in oktober weer aan de horizon.

Veel afwisseling

Na het ontbijt en de yogales, worden de zeilen gehesen en nieuwe bestemmingen gezocht. De ene keer is dit een gezellig dorpje met leuke winkels en terrasjes, daarna misschien een verlaten baai met steile kliffen en kristalhelder water. Lekker zwemmen, suppen, kanoën en snorkelen. Of eindelijk eens dat goede boek lezen. Even stiekem je werkmail of je Instagram checken? Al onze schepen hebben wifi aan boord.

Wil je weten waar we nu zijn? Klik dan hier

yoga retreat op een zeilschip
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.