Vreemde valuta

Geld wisselen of pinnen?

Ten eerste is deze yoga vakantie natuurlijk inclusief bijna alles, dus veel cash heb je tijdens je reis niet nodig. Ten tweede kan je tegenwoordig in bijna alle winkels en restaurants pinnen, dus is het niet nodig van tevoren iets te wisselen.

Er zijn uiteraard wisselkantoren op het vliegveld, maar het goedkoopst blijft gewoon geld uit de automaat halen. Doe dit zeer beperkt op het vliegveld, want pinautomaten op vliegvelden berekenen een hogere commissie dan pinautomaten in steden. In onze thuishaven Datca heb je alle tijd om op je gemak wat geld te pinnen voor een ijsje, een frappuccino of een souvenirtje voor het thuisfront.

In Turkije betaal je met de Turkse Lira, maar zijn ook euro’s welkom. Op de Griekse eilanden betaal je met de euro en zijn de Turkse lira’s niet welkom.

Pinnen

Er zijn verschillende geldautomaten te vinden tijdens de gehele zeilcruise. Je kunt hiervoor gewoon je Europas gebruiken, mits de vermeldingen ‘EC’, ‘Cirrus’, ‘Maestro’ of ‘EDC’ op je pas vermeld staan. Met een Visa Card of Euro/Mastercard kun je ook bij enkele banken pinnen. Met Diners Club en American Express creditcards kun je slechts respectievelijk bij KOCbanken en AKMATIC banken geld opnemen. Creditcards worden alleen in grotere winkels geaccepteerd.

Let op: in Turkije komt eerst het geld uit de automaat en daarna pas je bankpas. Vergeet dus niet je om je bankpas eruit te halen!!

Wisselkoers

Hoewel de Turkse Lira het wettig betaalmiddel in Turkije is, accepteert men op de toeristische plaatsen in de meeste winkels en restaurants tegenwoordig ook de euro als betaalmiddel. Ze berekenen dan meestal wel hun eigen ‘wisselkoers’ en dat is over het algemeen niet in jouw voordeel. In authentieke Turkse plaatsjes en op lokale markten accepteert men echter meestal alleen de Turkse Lira.

Fooi bemanning

Na afloop van de cruise is het gebruikelijk om de bemanning een fooi geven, deze is niet bij onze prijs inbegrepen. De bemanning heeft natuurlijk  een hele week voor jullie gezorgd. Veel passagiers vragen ons wat een passende fooi is. Je bepaalt zelf of en hoeveel fooi je wilt geven aan de bemanning. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe tevreden je bent over de service aan boord. Geef ze wel graag euro’s, die zijn wat waardevaster dan de lira.

yoga vakantie in Griekenland en Turkije inclusief vliegtickets
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.