Wat neem je mee op yoga vakantie?

Neem niet te veel mee, je loopt de hele dag in je bikini!

Kleding

Echt het kan! Geloof ons nou maar. Je kan echt yogacruisen met alleen handbagage. Een bikini, slippers, je yoga outfit en 2 jurkjes, meer heb je niet nodig tijdens deze yoga vakantie. Kom je in mei of eind oktober, dan misschien een paar sokken. De warme kleding voor de Indian Summeravonden van oktober had je toch al vanuit Nederland aan.

Maar niemand luistert ooit! De meeste yogacruisers komen met enorme koffers aanzetten, dichtgesnoerd met spanbanden, anders knappen ze uit elkaar.
Aan het einde van de week zit 90 procent nog op dezelfde plek in de koffer, dezelfde koffer waar je twintig keer je teen tegen gestoten hebt.

Geen harde koffer meenemen dus. Wil je alsnog ruimbagage meenemen, doe dan een zachte reistas, die makkelijk op te bergen is in de hutten.
Stop in deze reistas een fijne badhanddoek of een pareo, altijd heel handig, lekker groot, droogt snel en neemt weinig ruimte in je tas in.
Voor iedere yogacruiser is een handdoekenset aanwezig en alle bedden aan boord zijn al voor je opgemaakt.
Je hoeft dus zelf géén linnengoed, slaapzak of een hoofdkussen mee te nemen.

Schoenen

Aan boord mag je je schoenen aanhouden, maar in het schip moeten ze uit. Zoals je wellicht weet is zand de grootste vijand van ieder houten schip.
De meeste mensen lopen aan boord lekker op blote voeten, maar slippers zijn ook een goed idee. Hoogzomer kan het teakdek nogal warm aanvoelen aan de voetjes. Neem vooral niet te veel schoenen mee. Voor de sportievelingen onder ons… je hardloopschoenen is wel een goed idee.

Elektriciteit

Op ons schip is beperkt 220 Volt aanwezig. Je föhn kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden, maar het elektrisch scheerapparaat en je telefoon/ camera/ laptop/ mp3-speler kunnen wel opgeladen worden. Laat je haren lekker drogen in de wind! Alleen wanneer we in een haven aan de wal-stroom liggen, kan gebruik worden gemaakt van voldoende 220 Volt voor een mooi avondkapsel. Vergeet de opladers niet weer mee terug te nemen en laat die van de bemanning liggen

Zon en warmte

Op het water is de zon vaak sterker dan je denkt. Door de weerkaatsing van het zonlicht op het water, kun je zelfs in de schaduw verbranden. Onderschat dit vooral niet en neem daarom een zonnebrandcrème mee voorzien van een hoge beschermingsfactor. Uiteraard zijn die ook verkrijgbaar in onze opstaphaven Datca.

Muziek

Aan boord zijn blue tooth speakers aanwezig, dus je hoeft alleen maar je favoriete muziek op je telefoon te zetten. Een koptelefoon is ook wel handig.

Wat neem je mee op yoga vakantie?
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.