Yoga vakantie met Aletta

Yoga retreat   |   Aletta van Oostveen

Yoga helpt mij om meer bewust te zijn van hoe het bij mij intern werkt. Door dingen op te merken, kun je je houding of gedrag eventueel aanpassen of verzachten, voordat het ‘mis gaat’. Dit voorkomt klachten zoals burn-out, depressie of blessures. Ook kan ik dankzij yoga veel meer ‘mindful’ zijn. Dus aandachtig, en in het moment.

Yoga is durven stilstaan

Voor mij is yoga een manier om meer bewust en in balans te zijn. Ik ga nu veel meer met de stroom van het leven mee, in plaats van de alsmaar ratelende gedachten stroom in mijn hoofd. Ze zeggen niet voor niets: ‘go with the flow’. Maar als het té hard stroomt, is yoga ook durven stil staan en dingen van een afstandje te bekijken.

Yogareis
Yogacruise met Aletta

Na een hatha yoga opleiding in Nederland heb ik een allround yoga opleiding in Amerika gedaan. Hier heb ik verschillende yogastijlen geleerd, zoals vinyasa (flow), restorative, stoelyoga, kinderyoga en seniorenyoga. Vervolgens heb ik nog specialisaties stoelyoga en yin yoga gevolgd in Nederland.

Levensthema

Tijdens een yoga les doen we houdingen (asana’s), maar neem ik ook vaak een levensthema mee over hoe yoga in je dagelijks leven van dienst kan zijn.

Met Pilates doe je oefeningen om sterk en soepel te worden, vooral in het korset rondom je ruggengraat. Veel mensen met rug-, nek- of houdingsklachten komen naar deze lessen toe, waarbij je heel bewust en precies beweegt.

Massage

Toen ik in mijn eigen studio in Aalsmeer steeds meer mensen hielp naar een gezond en gelukkig lichaam en mind, kwam ik er achter dat ik masseren ook heel fijn vind om mensen nog meer ruimte te laten creëren om te kunnen genieten van het leven. In de afgelopen 3 jaar heb ik de volgende opleidingen gevolgd: Reiki, Thai Yoga Massage, Sports Massage, Deep Muscular Techniques en Stoelmassage curatief en preventief (met olie en over kleding).

De lessen tijdens de zeilcruise:

Met mijn ‘rugzak’ van ervaring en kennis, zal ik de lessen afstemmen op de groep. Een rustige hatha of yin yoga les, een gezellige massage- of partneryoga workshop, pilates of core stability… het is allemaal mogelijk. Aangezien we met een kleine groep reizen, komen we daar denk ik heel makkelijk uit.

De lessen zijn natuurlijk geheel vrijblijvend. Voel je vrij om een of meer lessen alleen maar aanwezig te zijn, of over te slaan.

Vanuit jezelf stralen

Vrijheid en plezier tijdens de gehele zeilcruise en ook tijdens de yogalessen vind ik erg belangrijk. Het mogen en durven luisteren naar de feedback die het lichaam en de geest geven en daar de houding op aanpassen.

Licht is energie. Als je alleen maar voor anderen straalt, zul je uiteindelijk opbranden. Belangrijk is vooral om voor jezelf en vanuit jezelf te stralen.

‘Zie het licht in je zelf, en zie dat het ligt in je zelf’

yoga
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.