Yoga vakantie met Bastienne

Yoga retreat   |   Bastienne Derks

Alles waar je ogen van gaan sprankelen moet je doen

Het is zo fijn om na een yogales de rust in de ruimte en de glimlach op de gezichten te zien.
Daar gaan mijn ogen weer van sprankelen en dat hoop ik ook bij jullie voor elkaar te krijgen.

De manier waarop ik dat aanpak, komt heel erg overeen met de hele opzet van deze reis.

yoga vakantie griekenland
yoga vakantie Griekenland

“Down to earth”

We gaan proberen ons bewust te worden van het hier en nu, ons lijf, de omgeving, vandaag. Daardoor worden we ons bewust van ons denken en lukt het misschien wel dat wat minder aanwezig te maken! We worden wat meer mindfull. Daarmee gaat als vanzelf de spanning uit ons lijf en de drukte uit ons hoofd. We komen wat steviger met beide voeten op de grond.

Ik vind het belangrijk ook de beginner het gevoel van rust te laten ervaren. Daarom vind ik de mix van twee uur yoga per dag en verder genieten op een zeilboot in de Middellandse zee zo fijn.

“In de lessen wordt ervoor gekozen meditatie en concentratie te laten ontstaan door de bewegingsoefeningen ipv stilzittende meditaties.”

Diepe concentratie is waar het in yoga omgaat. Stilzittend meditatie is de weg naar die concentratie, maar vraagt oefening. Concentratie bereiken door bewegen is ook heel goed mogelijk. Ik zet in mijn lessen hierop in en zal jullie er steeds aan herinneren dat de ademhaling een prima instrument is om je te helpen concentreren.

“Toegankelijk voor beginner en gevorderde”

Iedere houding voer je uit met jouw mogelijkheden. Als je nieuwsgierig en onderzoekend bent ontdek je de houding die voor jou het meeste effect heeft. Daarbij geef ik duidelijke instructies en kan ik wat aanpassingen of extra uitdaging voorstellen die bij iedereen persoonlijk passen.
Elke houding zal er daarom bij iedereen anders uitzien en bij niemand krijgen we het ideale plaatje te zien.

“Afwisselen van yin(middagles) en yang(ochtendles)”

In de yinlessen werken we vooral in op het bindweefsel. Dit is stugger en heeft meer tijd nodig om te rekken en dus te profiteren van het effect van de houding. We liggen lang(min 3 minuten) in één en dezelfde houding. In die houding liggen is niet altijd even lekker, fysiek kan het best gevoelig zijn. De onrustigen onder ons zullen er ook aan moeten wennen. Dat geeft ons wel de tijd bewust te worden van ons denken en de onrust in het hoofd. Ik zal jullie daar zeer regelmatig aan herinneren. Het cadeautje komt als we voorzichtig uit de houding komen! Energie en vloeistoffen gaan stromen. Heerlijk! Stukje bij beetje komt er ook meer rust in je hoofd.

In de yanglessen zetten we vooral de spieren aan het werk. Fysiek belangrijk om een goede houding te krijgen en te houden. Mijn instructies zijn erop gericht de houding te zoeken waarin je je lijf het minst belast. We werken lekker door om op deze manier je gedachten af te leiden.

“Niks moet, alles mag”

Lekker toch. Ik kan, in onderling overleg, één of meerdere lessen heel specifiek of juist iets anders invullen.
Denk aan lessen voor de onderrug, schouders, tegen stress, om beter te slapen. Of een yoga nidra, mindfull wandelen of les in het water.

“Je zal ervaren dat je krachtiger, soepeler en meer in evenwicht bent.”

Ook nog interessant:
Ik ben eerlijk en duidelijk. Je weet wat je aan me hebt, zonder poespas.
Ik vind het buiten heerlijk, weet ook wel wat van de natuur en geniet naast yoga, van zon(niet te veel) ,zee, zeilen. Ik voel me als een vis in het water!

Ik ben oa opgeleid in hatha yoga bij Jayendra Hanley(anusara yoga) en bij Ron van der Post en yin yoga bij Bivag in Sneek. Lessen kun je volgen in mijn eigen yogaschool in Lennisheuvel (Boxtel): www.banmalayoga.nl

Je bent daar van harte welkom en natuurlijk ook in oktober 2020 in Turkije en Griekenland.

Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten en een relaxte week neer te zetten! 🙂

yoga vakantie in Griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.