Yoga vakantie met Charlotte

Yoga retreat   |  Charlotte de Jong

Yoga maakt me blij

Mijn naam is Charlotte de Jong (31), ik kom uit Rotterdam, waar ik woon met mijn vriend en twee katten. Ik werk parttime als ingenieur en besteed mijn vrije tijd het liefst aan yoga en lekker eten.

Yoga geeft mij een diepere verbinding met mezelf, mijn lichaam en mijn omgeving en het versterkt voor bij een gevoel van liefde en blijdschap. Ik houd van mensen en raak onwijs geïnspireerd door elke week met andere yogi’s bezig te zijn.

yoga vakantie Griekenland
yoga vakantie Griekenland

Mijn achtergrond
In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, tijdens een stage in Jakarta. In de jaren die volgden, werd yoga een essentieel onderdeel van mijn leven. Na het afronden van mijn studie, volgde ik in 2016 mijn eerste yogadocenten opleiding, dit was een 200hr training in India. Kort daarna begon ik met lesgeven.

Ik merkte al snel dat ik meer wilde leren en mijn kennis wilde verdiepen. In 2017 volgde ik een Yin opleiding van 100hr in Nederland bij Skadi van Paassen. Voorheen was ik altijd bezig geweest met actievere stijlen van yoga, Yin yoga hielp mij mijn energie meer in balans te brengen en de rust te pakken die soms ook hard nodig is.

Wat kun je verwachten van mijn lessen
Mijn lessen baseer ik altijd op de groep yogi’s die er zijn. Afhankelijk van de energie van de groep op dat moment, zullen mijn lessen afwisselen tussen verschillende stijlen in yoga. Beginnen we de dag vol energie en enthousiasme, dan houd ik van actievere stijlen zoals Vinyasa en spelen we met houdingen die wellicht nieuw of meer uitdagend zijn. Zijn we allemaal moe van een mooie dag, dan zal de les rustiger zijn, met houdingen uit de Yin yoga en meer ruimte voor ontspanning.

Onderstaand een korte beschrijving van de yogastijlen waar ik me het meest in verdiept heb de afgelopen jaren en die daarmee de basis vormen van mijn lessen.

Ashtanga yoga is een dynamische en fysiek meer uitdagende stijl van yoga. Bij Ashtanga wordt er een vaste serie en volgorde van houdingen gehanteerd. De houdingen richten zich op een combinatie van kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.

Vinyasa refereert naar een yogasysteem waar beweging en ademhaling samengaan: elke beweging is een ademhaling. Deze les is zeer dynamisch en elke les zal anders zijn dan de vorige.

Hatha yoga is de oudste vorm van yoga. Hatha, vertaald uit het Sanskrit, verwijst naar de zon (Ha) en de maan (tha). Hiermee wordt verwezen naar de balans tussen de zon, het actieve en de maan, het passieve.

Yin yoga is een langzame stijl van yoga waar de nadruk ligt op het3 dieper gelegen, stijvere weefsel in het lichaam: het bindweefsel. In deze lessen blijven yogis langer in een houding liggen, 3-5min, om zo het lichaam de tijd te geven dit stijvere weefsel in beweging te brengen.

yoga reizen Griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.