Yoga vakantie met Gerbera Young

Yoga retreat   |   29 juni – 6 juli

Even voorstellen: Gerbera Young een 62-jarige yogadocente en personal yoga coach.

“I would like for people to realize that yoga is not about touching your toes”

Het is mijn lust en mijn leven om alle positieve effecten van yoga liefdevol door te geven aan zoveel mogelijk mensen, zodat de wereld een stukje mooier wordt.

Down to earth

Ik geef les met veel passie, plezier en liefde. Mijn lessen zijn geschikt voor iedereen, je hoeft niet lenig te zijn of op je hoofd te kunnen staan. Tijdens de lessen kun je zijn wie je bent, kun je yoga doen om te ontspannen, breng je weer rust in je hoofd en kom je weer in contact met jezelf. De lessen zijn niet zweverig maar ‘down to earth’. Je komt weer in balans en je leert jezelf accepteren zoals je bent.

Je gaat juist yoga doen om leniger te worden!

yogaretreat in Griekenland
Nidra yogavakantie

Levensveranderende ervaring

Na een burn-out ben ik in aanraking gekomen met yoga en mindfulness. Omdat dit voor mij zo’n een levensveranderende ervaring was wilde ik al snel zelf alle positieve gevolgen van yoga doorgeven aan zoveel mogelijk mensen.

Vier keer per week geef ik les bij Sport- en gezondheidscentrum ProActief in Almere. Daarnaast heb ik thuis een eigen praktijkruimte waar ik de persoonlijke yoga begeleiding geef.

Nu nog werk ik 3 dagen per week op Schiphol bij de KLM als Management Assistente maar mijn volgende gestelde doel is om medio 2019 te gaan stoppen om mij dan helemaal volledig aan de yoga te gaan wijden.

De vorm yoga waarin ik lesgeef is Easy Flow waarbij veel aandacht is voor je eigen lichaam, voor weer te leren voelen, je lichaam weer opnieuw te leren kennen. Er is veel aandacht voor de adem, voor ontspanning, voor loslaten.

Yoga Nidra

Ook geef ik Yoga Nidra lessen. Nidra betekent slaap, Yoga Nidra is dus yoga van de slaap: een hele diepe ontspanningsmethode. Eén Yoga Nidra sessie staat gelijk aan ongeveer 3 uur slaap, zo intens is de ontspanning die ontstaat. Tijdens de Yogacruise gaan we zeker de Yoga Nidra een keer doen zodat je dat kan ervaren.

De persoonlijke yoga begeleiding doe ik op basis van het in evenwicht brengen van de chakra’s zodat de energie weer gaat stromen en iemand zich beter in zijn vel gaat voelen. Lichamelijke klachten zijn vaak een gevolg van chakra’s die uit balans zijn, de energie stroomt niet meer vloeiend door het lichaam. Met behulp van yogahoudingen, ademoefeningen en ontspanning helemaal toegespitst op iemand zijn persoonlijke wensen en/of klachten gaan we samen aan de slag om weer balans te krijgen tussen lichaam en geest.  

De yogalessen aan boord zullen ook in het teken staan van het weer in balans brengen van de chakra’s zodat de energie na deze week weer vloeiend door je lichaam stroomt.

Ultiem vakantiegevoel

De yogalessen in combinatie met het ultieme vakantiegevoel aan boord van een schip, zeilen, het rustgevende water om je heen, mooi weer, mooie omgeving, heerlijk eten en drinken, even een hele week helemaal niets hoeven te doen behalve alle aandacht aan jezelf schenken, zorgen ervoor dat je weer helemaal opgeladen, vol energie en in balans naar huis toe gaat.

Persoonlijke aandacht en pure verwennerij

Tenslotte kan ik Ayurvedische massages geven als extra verwennerij aan boord om nog beter tot ontspanning te komen. Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De Ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden.

Ayurvedische massages aan boord

De Ayurvedische massage is een behandelmethode die deel uit maakt van het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n vijf à zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. De Ayurvedische massage is onderdeel van de preventieve geneeskunde.

yogareizen in griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.