Yoga vakantie met Jolien Heetkamp

Yoga retreat   |  Jolien Heetkamp

‘Yoga is verbinding. Verbinding tussen lichaam en geest, verbinding met jezelf en verbinding met anderen. Je hoeft absoluut niet lenig te zijn om yoga te doen, je wordt er waarschijnlijk wel leniger door. Het enige dat je nodig hebt is een beetje aandacht en dan komt de rest vanzelf.’

Jolien is met haar yoga docenten opleiding begonnen terwijl ze in een rolstoel zat. Dat is dus het bewijs dat je niet lenig of fit hoeft te zijn om yoga te doen. Yoga heeft haar geholpen om na jaren van chronische pijn, weer in contact te komen met haar lichaam en langzaam weer te leren luisteren. Nu houdt ze die connectie bij door regelmatig haar yogamat op te zoeken en even stil te staan in een leven waar alles snel gaat en voorbij raast.

yoga en zeilen deluxe griekenland
yoga en zeilen deluxe griekenland
yoga en zeilen deluxe griekenland

Met haar achtergrond als Bewegingswetenschapper is de focus vaak best technisch en gericht op de juiste houding en het bewegingspatroon. De combinatie van het technische stuk en de zachtheid die ze zelf geleerd heeft door haar gezondheidsproblemen, maken de yoga-lessen rustig en goed te volgen voor alle niveaus. Mensen die aan haar lessen deelnemen, hebben daarna vaak minder last van blessures en lichamelijke klachten.

Mensen die Jolien kennen weten dat ze het liefst op de kop staat of ondersteboven hangt. Ze doet acrobatiek en acro-yoga en daar mag je haar ‘s nachts voor wakker maken. De speelsheid die bij een acrobaat hoort zul je ook merken in haar lessen en ze zal je met alle liefde ‘laten vliegen’.

De veelzijdigheid van Jolien maken elke les anders en gedurende de week zullen de lessen niet alleen van locatie wisselen maar ook van inhoud en intensiteit. De lessen zullen worden aangepast aan het niveau van de groep en met individuele wensen en/of blessures zal ook rekening gehouden worden.

Als je gedurende de week toe bent aan een massage ben je bij Jolien ook aan het goede adres. Een lekkere ontspanningsmassage, stevige deep tissue massage, detox massage of een Thaise yoga massage; het is allemaal mogelijk met Jolien aan boord!

yoga en massage vakantie Griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.