Yoga vakantie met Naomi

Yoga retreat   |  Naomi Kuijpers

Mijn naam is Naomi Kuijpers, 28 jaar, en ik woon met mijn man en onze honden op de Veluwe.

Afgelopen half jaar heb ik de opleiding tot yin yoga teacher gevolgd bij Johan Noorloos bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, onder leiding van Skadi van Paaschen.

Yin yoga

De yin opleiding was voor mij een bevestiging van iets waarvan ik eigenlijk al wist dat het er was. Maar tot deze tijd durfde ik niet zo goed met die zaken aan de slag. Omdat ze in de hedendaagse maatschappij niet zo gebruikelijk of misschien zelfs niet zo gewenst zijn. Het voelt alsof de tijd is aangebroken om terug, of thuis, te komen bij mezelf. Een heerlijk gevoel dat er een hele tijd niet is geweest.

Yoga reizen in Griekenland
Yoga vakantie in Griekenland

Holistische benadering

Naast mijn liefde voor yoga – zowel in de zin van fysieke practice als de kant van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling – ben ik opgeleid tot fysiotherapeut en werkzaam binnen een vitaliteitsbedrijf. We kenmerken ons doordat we klachten zoveel mogelijk holistisch benaderen en als fysio’s nauw samenwerken met psychomotorische therapeuten. Dit vind ik een fijne combinatie omdat het me de gelegenheid geeft om ook op het vlak van spanning(regulatie) en emotie(regulatie) met mensen het gesprek aan te gaan en de mogelijk onderhoudende factor ten aanzien van hun klacht daarbij te onderzoeken.

Inspirerende yogalessen

Ik geef nu twee lessen per week bij deze werkgever en begeleid ook steeds meer cliënten één op één naar een yin practice. Wat ik zo tof en inspirerend vind is dat, zelfs wanneer ik maar 30 minuten tijd heb met iemand, diegene bijna altijd na de eerste sessie al begint te voelen. Niet alleen dat het wat gedaan heeft voor hun lijf, maar echt voelen. Terugkomen bij hun lichaam. Ook al is het in het prille begin nog maar voor eventjes.

Honger naar yoga

Wat ik gemerkt heb is dat mensen meer open staan voor yoga dan gedacht. De Veluwe is nog altijd gedeeltelijk de bible belt, dus ik had verwacht op veel weerstand te stuiten. Maar het lijkt wel alsof er steeds meer een gevoel ontstaat in de maatschappij dat we zo niet verder kunnen. Alsof de wereld ‘honger krijgt’ naar yoga. Van zelfstandige ondernemers met een veeleisende zaak, tot ouderen herstellend van de ziekte van Lyme en mensen met aanhoudende herniaklachten. Ze weten me inmiddels te vinden en blijven ondanks de uitdagingen van yin yoga terug komen.

Proosten op het leven!

Hopelijk kunnen we leren luisteren naar ons lichaam, leren ons hoofd niet te serieus te nemen en vooral niet vergeten om te genieten van de reis! Ik proost op jullie mooie mensen en de reis die we allemaal door dit leven maken. Ik hoop dat we binnenkort misschien een stukje samen kunnen oplopen. Dat lijkt me leuk!

yin yogareis in Griekenland
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.