Yoga vakantie met Robin Schouw

Yoga retreat   |  Robin Schouw

Ik ben Robin Schouw en ik reis het liefst de hele wereld rond.

Tien jaar lang heb ik in de hulpverlening gewerkt als pedagoog waarbij ik zowel jongeren als gezinnen heb geholpen en gecoacht. Daarnaast heb ik altijd gedanst en gereisd. Door het dansen ben ik bewust geworden van mijn lijf, en ik wilde dit al altijd overbrengen naar andere mensen maar wist nog niet hoe?
Ik kwam per ongeluk in aanraking met yoga door een verkeerde les binnen te lopen. Dit was het beste wat mij is overkomen!

Toeval bestaat niet, ik moest hier meer van weten

Daarom ben ik verschillende opleidingen gaan volgen. Kinderyoga, Yin, Vinyasa en Aerial yoga. Ik begon naast mijn vaste baan als kleine zelfstandige yoga lessen te verzorgen. Mensen om mij heen reageerde hier zo positief op, dat ik nog meer in mijn kracht kwam te staan!

Aerial yoga Griekenland
Yoga en bewustwording

Gaandeweg leerde ik yoga kennen, en yoga mij. Soms waren we geen vrienden met als gevolg dat ik 2 maanden niks van yoga wilde weten. Dit kwam omdat ik door middel van yoga ook geconfronteerd werd met mijzelf en soms had ik daar helemaal geen zin in. Door de zachtheid van Yin yoga heb ik hiermee leren omgaan, en pas ik dit ook toe in mijn dagelijkse leven. Het oordeel vrije karakter van yoga vind ik zo super tof!

Aerial yoga is een onwijs vrije vorm van yoga! Actief en speels, je vrije geest op zijn beloop laten gaan.

Bewustwording

Mijn lichaam gaf een seintje wanneer ik mezelf voorbij ging of wanneer ik stress vasthield, ik ontdekte bij mezelf dat yoga mij hielp om uit mijn hoofd te komen en in het lichaam te gaan. Vooral voelen, onderzoeken en ademen.

Twee voeten op grond, en een glimlach. Ik zeg altijd: trek je blote voeten aan en kom op je yoga mat staan.

Sinds kort heb ik mijn eigen studio ‘Balans in Jou’ in Purmerend. Tijdens mijn lessen staan de yogi’s centraal. Het is belangrijk dat ze met een glimlach de les verlaten. Ik help ze om dichter bij zichzelf te komen, het liefst op een humoristische manier.

Ja natuurlijk wil je een nieuwe houding leren, zolang je jezelf niet voorbij loopt.  Ik vind het belangrijk de yogi tijdens de les zich zelf voelt. Ik probeer een fijne sfeer te creëren waarin iedereen zichzelf mag zijn.

Verdiepen

Maar ik daag de yogi’s ook in de houdingen uit. Ik probeer ze te helpen te ontwikkelen naar het punt waar ze zelf heen willen gaan. Of dit nou verdiepen van een houding of het loslaten van spanning is.

Daarnaast houd ik heel erg van een goed wijntje, mooie gesprekken en sportieve dingen! Ik ben altijd in voor iets geks en meng mij graag onder de mensen.

Yoga Vakantie
Mail je wensen, wij regelen het voor je! Vraag hier je reisvoorstel op maat aan.